SCHIETSTAND ’T MIKPUNT

Schietcomplex waar verschillende takken van de schietsport worden samen gebracht. Met name SPORTSCHIETEN (vuurwapens), LUCHTDRUKSCHIETEN, FIELD TARGET SCHIETEN, BOOGSCHIETEN en LASER KLEIDUIF SCHIETEN. Daarnaast bevindt er zich ook een wapenhandel in het complex. Wij voorzien ook opleidingen voor zowel nieuwe als meer ervaren schutters.In onze cafetaria hangt een familiale en gezellige sfeer. Vanop ons terras heb je bovendien een mooi uitzicht op het outdoor schietterrein.

NIEUWE SCHUTTERS

Nieuwe schutters worden 1 op 1 begeleid om hun zo veilig mogelijk te leren omgaan met een vuurwapen, hun schietprestaties te optimaliseren, en hun optimaal voor te bereiden op de schiet – en hanteringsproef voor het behalen van hun sportschutterslicentie.

MEER INFO

OPLEIDINGEN

Wij voorzien opleidingen zowel voor beginnende als een meer ervaren schutters met als doel de prestaties te verbeteren. Alle opleidingen worden gegeven door BLOSO erkende trainers.

SPORTSCHIETEN

U kan bij ons terecht voor bijna alle disciplines erkend door de federatie (Fros, VSK). We beschikken over 5 x 25 m banen, 5 x 30 m banen, 3 x 50 m banen en 4 x 100 m banen. Er is ook een duelstand aanwezig. Daarnaast kan men deelnemen aan talrijke funshoots, parcours – en dynamisch schieten.

MEER INFO

LUCHTDRUKSCHIETEN

We beschikken over 10 x 10 m schietbanen voor luchtdrukschieten. Waarvan 4 banen uitgerust zijn met een Meyton systeem. Bovendien kan er ook met luchtdruk geschoten worden op ons outdoor field target terrein.

MEER INFO

FIELD TARGET SHOOTING

Field Target (FT) en Hunter Field Target (HFT) zijn twee sterk op elkaar lijkende vormen van schietsport met een luchtgeweer. Er wordt outdoor in een soort jachtparcours geschoten op metalen dieren (konijn, vogel…) die dan omvallen en met een trek systeem terug kunnen worden recht gezet. Zowel zittend, staand als liggend. Op ons uitgebreid Field Target terrein kan er geschoten worden op afstanden tussen 7,2 m en 50 m. We zijn oprichters van de “Belgian Field Target Association” en we hebben de schietdiscipline geïntroduceerd in België in 2001. We hadden de eer om als eerste Belgisch team deel te nemen aan het WK 2004 te Duitsland en het WK 2005 te Engeland.

MEER INFO

BOOGSCHIETEN

Mogelijk tot in- en outdoor boogschieten. Outdoor kan er geschoten worden tot afstanden van 90 m.

MEER INFO

LASER KLEIDUIF SCHIETEN

Het principe van laser kleiduif schieten is in principe net hetzelfde als het echte kleiduifschieten.
Je schiet met echte jachtgeweren, die omgebouwd zijn tot laserguns, op plastic disks met een reflector die met 180 km per uur door de lucht worden geschoten.

Je kan met 10 personen tegelijk schieten.
Per schutter worden de punten geteld via de computer.

Laser kleiduif schieten is een ideale activiteit als teambuilding met je collega’s of je vereniging, maar net zo goed als leuke uitdaging met je vrienden, je gezin of als vrijgezellenfeest. 

MARKSMANSHIP FUNDAMENTALS:

– STANCE

– GRIP

– SIGHT ALIGNMENT

– SIGHT PICTURE

– TRIGGER CONTROL

– BREATH CONTROL

– FOLLOW-THROUGH

SPORTSHOOTING ACADEMY

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.